Dalen/Krokslätts FF

Referat: Torslanda IK - Dalen/Krokslätts FF

Vilken match!
Med samling 8.30 ute på Hisingen en söndag krävdes det mycket av oss. Dessutom var motståndet Torslanda, som har en kultur av futsal i föreningen. Vi diskuterade i omklädningsrummet om vilka regler som faktiskt gäller när det kommer till futsal och vikten av att göra det som ett lag. Efter en bra diskussion mellan alla var det bara att gå ut och köra.
Vi inleder matchen bra men trots detta lyckas Torslanda ta ledningen med 1-0. Det tar dock inte lång tid innan vi kvitterar till 1-1 genom en fin kontring som avslutas med att Edelvik sätter dit bollen. Torslanda hittar sedan ett spel och tillslut gör de välförtjänt 2-1 innan halvtid.
I halvlek pratar vi om att utnyttja deras aggressiva press för att hitta ytor bakom, se till att jobba som ett kollektiv i försvaret och trycka till bollen när läget finns.
Andra halvleken är vår i stora delar och detta resulterar i att vi snabbt gör både 2-2 och 2-3 inom loppet av tre minuter. Vi pressar därefter på och är nära att utöka ledningen men istället får Torslanda in en boll till 3-3. Vi pressar på och får i slutsekunderna vår skötte frispark i matchen vilket resulterar i straff för oss. Marklund trycker säkert dit den med matchens sista spark och segern är ett faktum.
Otroligt fin insats av hela laget efter en bra träningsvecka. Detta bygger vi vidare på grabbar!